ضد اشتباه

بررسی شبهات و معضلات اجتماعی (کپی با ذکر منبع)

۲ مطلب در آذر ۱۳۹۵ ثبت شده است

نگاهی درست به مسئله حجاب(1)

بخش اول(1)

متأسفانه اولین بار نیست که تعالیم یهودی و مسیحی، به نام دین اسلام معرفی می شود. یک نمونه آن بحث حجاب و حکمت واجب شدن آن میباشد. مثلا عنوان میشود که با چند عدد مو کسی منحرف نمیشود که شما حرف از حجاب کامل میزنید! یا افراد مذهبی را انسان های سست و شهوت ران معرفی میکنند که با دیدن چند عدد مو تحریک میشوند! به همین خاطر است که مردان مذهبی فقط حرف از حجاب میزنند! (و البته در نظر آنان در کشورهای غربی، برهنگی باعث رشدفرهنگی(!) شده و مردها مزاحم زنان محترم نمیشود. این مورد در مبحث دیگری بررسی میشود) 

در کل چنین عنوان میشود که دین اسلام معتقد است چون زن باعث فساد مرد میشود، باید این موجود نیک را از وجود شری بنام زن، حفظ کرد؛ پس باید احکامی مثل حجاب را بر او ضروری دانست!

در مورد دین یهود و مسیحیت متاسفانه این نگرش وجود دارد،وقتی ادم و حوا در بهشت قرار گرفتند این حوا(نماد جنس زن) بود که باعث فریب خوردن آدم(نماد جنس مرد) شد. و شیطان از راه زن مرد را فریب داد.

تورات – سفر پیدایش – باب 2 – آیات 15 تا 17 :

« این زن که یار من ساختى از آن میوه به من داد، من هم خوردم. آنگاه خداوند از آن( زن ) پرسید: 

این چه کارى بود که کردى؟ زن گفت: 

مار مرا فریب داد، آنگاه خداوند هر سه را مجازات مینماید.»

اما در قرآن، انسان و حوا با هم مورد خطاب قرار میگیرند. و هر دو با هم از شیطان فریب خوردند.

«سپس شیطان آن دو را وسوسه کرد»(اعراف20)

«پس شیطان موجب لغزش آنها از بهشت شد»(بقره36) و آیات دیگر...

به هر حال احکام حجاب و عفاف در اسلام، بخاطر انحراف مردان به دست زنان - چنانکه در ادیان دیگر اشاره شد - نیست. (البته بحث مسوولیت هر دو طرف نسبت به دیگری، متفاوت با این بحث است.)

با این وجود، پس حکمت اصلی حجاب چیست؟

(ادامه دارد) 


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
حسین .م

چرا سنگسار؟؟؟

این سوالیست که در فضای مجازی بسیار زیاد مطرح میشود. و البته مخالفین، آنرا مصداق عمل ضد انسانی میدانند. اول باید این حکم را به صورت درست شناخت و سپس آن را بررسی کرد. (توجه داشته باشید در اینجا حکم اسلام را بیان میکنیم و کاری به عملکرد دستگاه قضایی نداریم.)

مورد حکم: این حکم در زنای محصنه و محصن جاری میشود. یعنی در مورد مرد زن دار و زن شوهر دار که خیانت کنند. مثلا اگر مرد زن داری با دختری مجرد مرتکب زنا شود، مرد سنگسار میشود ولی آن دختر چون مجرد بوده شلاق میخورد.

اما در مورد اثبات حکم: 

به دو صورت اثبات میشود: اولین صورت بدین گونه است که چهار شاهد عادل شهادت بدهند که این عمل را مستقیما دیده اند. (یعنی به تعبیر کنایی روایات چنانکه طناب در چاه میرود)

از هر شاهد جداگانه پرسیده میشود و همه باید به یک شکل توضیح دهند، مثلا اگر یک نفرشان بگوید دیروز دیدم و نفر دوم بگوید دو روز پیش، شهادتشان اصطلاحا نافذ نیست(حکم سنگسار ثابت نمیشود)، در ضمن اگر تعداد شاهدها به چهار نفر نرسد، مثلا دو یا سه نفر شهادت دهند، شاهدها شلاق میخورند! چون آبروی شخص محترمی را لکه دار کرده اند.

مورد بعدی به وسیله اعتراف خود گناه کار ثابت می شود.  شخص باید بدون شکنجه و اجبار، چهار مرتبه اعتراف کند.(اگر مثلا دوبار اعتراف کند حکم ثابت نمیشود). جالب این جاست در صورت اعتراف، اگر قبل از اجرای حکم توبه کند و در دادگاه اظهار ندامت کند، قاضی او را مورد بخشش قرار میدهد!

بررسی این مساله: چنانکه دیدید اثبات این حکم بسیار سخت است و در موارد بسیار نادر ثابت میشود. ولی چرا اصلا اسلام چنین حکمی گذاشته در صورتی که چنین شرایط سختی در اجرای آن قرار داده؟

جواب این است که این حکم ها بیشترجنبه بازدارنده گی دارد نه اجرا. بعبارت دیگر جنبه پیشگیری دارد تا با ترس از این حکم،  از ارتکاب آن گناه جلوگیری شود. اسلام بسیار به حفظ نهاد خانواده توجه داشته و نسبت به حفظ آن بسیار حساس است. مرد یا زنی که به خانواده خود خیانت میکند، کل اعضای خانواده و حتی جامعه را در خطر اخلاقی، اجتماعی، فرهنگی و...  می اندازد. آمارهای وحشتناک این مساله را تایید میکند. از از هم پاشیدن خانواده تا انتقام و قتل همسر تا کودکانی که به شدت از لحاظ روانی آسیب میبینند. و البته شیوع فساد در جامعه که متاسفانه در جامعه کنونی شاهد آن هستیم.

سوالی که از مدعیان حقوق بشر دارم اینست که آیا فقط مجرمین و قاتلین حقوق دارند؟ آیا کسانی که قربانی میشوند حقی ندارند؟ آیا حکومت نباید جلوی جانیان و مجرمین را میگرفت تا انسان های بیگناه آسیب نبینند؟ نمونه اش بحث اسید پاشی بر صورت دختران بیگناه و مخالفین قصاص ...

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
حسین .م